Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
10-minutowe kluski leniwe, czyli szybki obiad dla zabieganych. Nastaw wodę, w międzyczasie przygotuj leniwe, następnie wrzuć je na osolony wrzątek i gotuj do wypłynięcia. Leniwe podawaj polane palonym masłem i oprószone cynamonem.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 153
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 875
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 127
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 153
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 875
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
W dużym garnku nastaw wodę.
Twaróg przełóż na stolnicę i rozgnieć widelcem. Wbij jedno całe jajko, dodaj szczyptę soli. Wsyp mąkę. Zagnieć gładkie, jednolite ciasto. Następnie uformuj dwa wałeczki. Pokrój je na równej wielkości kawałeczki.
Leniwe gotuj w osolonym wrzątku do wypłynięcia.
Ugotowane leniwe odcedź. Podawaj polane roztopionym masłem i oprószone cynamonem.