Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa grzybowa na Wigilię"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1108
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 258
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1108
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 258
Składniki
Rozmrożone grzyby opłucz i pokrój. Suszone namocz w wodzie na 2 godziny, odciśnij i pokrój.
Cebulę obierz i drobno posiekaj. Podsmaż w głębokim garnku na dwóch łyżkach masła. Posyp mąką i wymieszaj. Wlej 300 ml wody i mleko. Gotuj 10 minut.
W rondlu rozpuść resztę masła i podsmaż grzyby. Dodaj do cebuli. Wkrusz kostkę. Przypraw i gotuj jeszcze przez 15 minut.
Gałązkę tymianku umyj, osusz i grubo posiekaj.
Do zupy dodaj śmietanę, jeszcze raz dopraw. Podawaj posypaną tymiankiem.
Czas: ok. 40 minut. Poziom: średni. Porcje: 4Źródło: Tele Tydzień