Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki z patelni z sadzonymi jajami i kalafiorem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 286
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5440
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 100
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 72
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 286
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5440
Składniki
Czas przygotowania: 30 minut • 4 porcje • 450 kcal/porcja • koszt: 2,5 zł/porcja.
Zblanszuj kalafior: umyty i podzielony na różyczki wrzuć do osolonego wrzątku na mniej więcej 5 minut. Wyjmij i przelej zimną wodą. Dobrze odsącz.
Rozgrzej oliwę na dużej patelni. Pokrojone w dużą kostkę ziemniaki przełóż na patelnię i smaż, dopóki się nie zrumienią. Dodaj makaron, pokrojony bekon, czosnek, cebulę i zioła. Podsmażaj wszystko razem około 5 minut. Delikatnie mieszaj.
Zrób 4 wgłębienia, ostrożnie odsuwając łyżką kawałki ziemniaków, kalafior, bekon. W każde wbij jajko. Przykryj pokrywką i podsmażaj wszytko mniej więcej 6 minut, aż białko się zetnie, a żółtko zrobi się półpłynne. Można posypać natką lub szczypiorem.Źródło: Olivia