Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w paski przypominający zwierzę - Zebrę.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
Jajka, cukier waniliowy i cukier utrzeć mikserem.
Dodawać po trochu mąki, oleju i wody, (np. po szklance mąki po 1/3 szkl oleju i po 1/3 szkl wody) i nadal ucierać. Na końcu dodać proszek do pieczenia - 2 łyżeczki czubate.
Ciasto dzielimy na 2 równe części I część- dodajemy do niej 2 czubate łyżki mąki II część- dodajemy do niej 2 czubate łyżki kakao Na środek formy okrągłej- tortownicy nalewać na przemian po 2 łyżki ciemnego ciasta i jasnego, aż do wykończenia się składników. Powstaną charakterystyczne pręgi. 180 stopni - 60 minut Można polać stopioną czekoladą i posypać orzechami.