Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto do kawy, dla tych którzy nie przepadają za kremami
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 288
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 264
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 288
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 264
Składniki
Ubić pianę z białek, a gdy będzie sztywna dodawać po jednym żółtku oraz cukier.Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlać olej, napój, olejek zapachowy i wymieszać mikserem. podzielić ciasto na 2 części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao, do drugiej 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Do wyłożonej papierem blaszki na przemian wlewać łyżką raz ciemne raz jasne ciasto. Piec ok 40 min w 180 stopniach Smacznego.