Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser o kawowym smaku z owocowym dodatkiem w postaci soczystych truskawek. Krem do tiramisu oryginalnie składa się z mascarpone i jajek. Zdecydowałam się zrobić wersję z lekkim kremem jogurtowo - twarożkowym, który posłodzony jest miodem. Tiramisu w tej postaci jest orzeźwiające, niezbyt słodkie i wspaniale sprawdzi się jako lekki deser na upalne dni. :)
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 63
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1049
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 239
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 63
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1049
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 239
Składniki
Zrobić kawę, zostawić do ostygnięcia. Twaróg, jogurt i miód zblendować na gładko. Truskawki pokroić w drobną kostkę. Do kawy można dodać alkohol. Maczać biszkopty (każdy przez ok. 2 sekundy) w kawie i układać w pucharkach na przemian z kremem jogurtowym i truskawkami. Z wierzchu posypać obficie kakao. Wstawić do lodówki na kilka godzin, można na noc. Przed podaniem ozdobić listkami mięty.