Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka ze szparagami"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Do głębokiej miski wlej śmietanę i wbij jajka. Całość dokładnie zmiksuj. Do masy śmietanowej wsyp łyżkę parmezanu i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj i odstaw. W tym czasie ciasto francuskie rozwałkuj na okrągły placek.
Szparagi obierz, umyj i wstaw do garnka z wrzątkiem. Dopraw solą, cukrem i odrobiną soku z cytryny. Łebki muszą wystawać ponad poziom wody. Gotuj około 5 minut. Następnie odcedź i opłucz je zimną wodą. Odetnij główki. Plastrami boczku owiń szparagi.
Formę wysmaruj tłuszczem, posyp mąką i wyłóż ciastem. Na cieście rozłóż wypłukany i osuszony szpinak, szparagi, pokrojone suszone pomidory i oliwki. Całość zalej sosem śmietanowym, posyp resztą parmezanu i orzeszkami piniowymi. Piecz 45 minut w temperaturze 170 °C.Źródło: Na żywo