Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zajączki lukrowane z ciasta babkowego"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 103
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 148
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 32
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 133
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Smolińska z Koronowa
SKŁADNIKI: kostka margaryny, 6 jajek, po 6 łyżek mąki i oleju, 2 łyżki octu, po pół torej szklanki cukru i mąki ziemniaczanej, pół szklanki mąki tortowej, mały proszek do pieczenia, sól.
Wykonanie:
Do miski włóż margarynę, wsyp szczyptę soli i cukier, wbij jajka, ucieraj, dodając po kolei pozostałe . Ciastem napełnij foremki w kształcie zajączka (ew. później wytnij z ciasta zajączki). Piecz 20-25 min w temp. 190°C. Ostudź, polukruj.Źródło: Chwila dla Ciebie