Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i delikatna. ulubienica każdego
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
Białka ubić na sztywno, następnie stopniowo dodawać po łyżce cukier cały czas ubijając.
Kakao z mąką wymieszać i przesiać do czystej miski. Dodać je do ubitej masy, najlepiej w partiach i bezpośrednio przez sitko, za każdym razem mieszając delikatnie masę
Wyłożyć do formy 25 x 35 cm i wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni C. Piec przez ok. 45 minut. Ostudzić i przekroić na 2 blaty.
Bardzo zimną śmietanę ubić z cukrem pudrem na sztywno, pod koniec dodać mascarpone.
Wyłożyć na pierwszy płat biszkoptu, pozostawiając około 3/4 szklanki na dekorację. Przykryć drugim biszkoptem.
Wstawić ciasto do lodówki, ja wstawiłam na cała noc. Kolejnego dnia zrobić polewę czekoladowa.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej z mlekiem, aby czekolada była płynno-gęsta. Jeżeli jest za gęsta można dodać trochę więcej mleka.
Wylać na biszkopt. odstawić ciasto do lodówki na około godzinę. przed podaniem pokroić na kawałki- wierzch ozdobić kremem.