Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3125
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 233
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3125
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 233
Składniki
Ciasto: oddziel białka od żółtek. Żółtka utrzyj z połową cukru, białka ubij z pozostałym cukrem. Połącz obie masy. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiej i wymieszaj. Dodawaj stopniowo do masy jajecznej i delikatnie wymieszaj. Dodaj wodę. Piecz ok. pół godz. w 180oC.
Schłodzoną śmietanę ubij z cukrem. Ciasto przekrój, nasącz obie części ponczem, przełóż śmietaną. Górę pokryj polewą czekoladową i udekoruj kleksami śmietany.Źródło: Świat kobiety