Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Włoski torcik z kawową nutką"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 24
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 538
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 24
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 538
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Składniki
Porcje 20. Przygot. 80 min. Cena 2,30 zł. Kalorie 251 kcal
Ubij oddzielnie kremówkę oraz białka. Żółtka utrzyj z 6 dag cukru pudru. Pozostały cukier puder wymieszaj z serkiem. Dodaj ubitą kremówkę oraz białka. Wymieszaj.
Kawę zaparz w 1/2 litra wrzącej wody. Wsyp cukier, wymieszaj i ostudź płyn.
Biszkopty zanurzaj najpierw w kawie, potem w likierze. Ułóż po bokach oraz na dnie tortownicy. Nałóż trochę kremu, pokryj namoczonymi biszkoptami. Znów połóż warstwę kremu, biszkoptów, aż do wyczerpania składników.
Wierzch tortu udekoruj bezami, posyp kakao. Wstaw torcik do lodówki na całą noc.
<strong>Przepis przysłała Anna Góralska z Lidzbarka</strong>Źródło: Bella Relaks