Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Wielkanocne muffinki"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 35
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 724
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3898
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 439
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2299
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 35
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 724
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3898
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 439
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2299
Składniki
Mąkę przesiej do miski, wsyp cukier oraz kakao, dodaj proszek do pieczenia i szczyptę soli. Wbij jajka, wlej 150 ml kremówki, zmiksuj.
Masło rozpuść, przestudź, dodaj do ciasta, jeszcze chwilę miksuj razem. Banany obierz, pokrój na kawałki. Dodaj do przygotowanego ciasta, wymieszaj.
Foremki do muffinek wyłóż papilotkami (ewentualnie posmaruj olejem i wysp bułką tartą).
Przygotowanym ciastem napełnij foremki do 2/3 wysokości. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Piecz 15-20 minut. Wyjmij i pozostaw do wystudzenia.
Lukier przygotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Utrzyj z odrobiną zielonego barwnika spożywczego (w proszku lub w płynie).
Zielony lukier przełóż do rękawa cukierniczego. Wyciśnij na ostudzone muffinki, tworząc trawkę. Umieść w niej ciastka.
Czas (bez pieczenia) ok. 20 min; porcja – 270 kcal, cena 1,50 zł
Trawkę zrobisz też z wiórków kokosowych wymieszanych z barwnikiem.Źródło: Świat kobiety