Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PUSZYSTA BABKA,IDEALNA NA STÓŁ WIELKANOCNY
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 112
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 184
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 236
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 98
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 112
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 184
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 236
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 98
Składniki
ZACZYN: - MLEKO PODGRZEWAMY RAZEM Z MASŁEM -ODSTAWIAMY. -KRUSZYMY DROŻDŻE,WSYPUJEMY CUKRY I MĄKĘ -WYRABIAMY ( JA MIKSOWAŁAM ) - CIASTO OD RAZU PRZELEWAMY DO FORMY NA BABKĘ (CIASTO MA BYĆ DOSYĆ LEJĄCE) -JA UŻYŁAM FORMY SILIKONOWEJ
KRUSZONKA: - WSZYSTKIE SKŁADNIKI DŁOŃMI UCIERAMY RAZEM -DODAJEMY CYNAMON O ODSTAWIAMY
BABKĘ W FORMIE SMARUJEMY MLEKIEM POSYPUJEMY OBFICIE KRUSZONKĄ PIEC ROZGRZEWAMY DO 160 C ( TERMOOBIEG) I PIECZEMY OK 40 MIN.