Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te nieduże cudeńka cieszą oczy i zaspakajają potrzebę czegoś słodkiego.
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 980
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 980
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 42
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1162
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 741
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 152
Składniki
Mąkę wmieszać z cynamonem, migdałami i skórką cytrynową. Ubić masło z cukrem na puszystą masę potem stopniowo dodawać pojedynczo żółtka jaj . Gdy masa jest ubita, porcjami dodawać mąkę z dodatkami. Zagnieść jednolite ciasto i ostawić do schłodzenia w lodówce na 20-30 minut. Piekarnik nagrzać do 180 C . Na wysypanej mąką stolnicy rozwałkować ciasto i foremką wycinać dwie części na każde ciastko - w jednej wyciąć środek mniejszą foremką. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec 10-12 minut aż brzegi ciastek zaczną się delikatnie rumienić. Wystudzić.
Spody, czyli pełne ciasteczka smarować konfiturą i przykryć ciasteczkiem z dziurką. Można jeść od razu, ale najlepsze są następnego dnia, kiedy złapią wilgoć od konfitury.