Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Panna cotta to słynny włoski deser popularny na całym świecie. Proponuję w wersji wegańskiej, jest wyjątkowo pyszny.
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 130
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1199
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5385
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6559
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 130
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1199
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5385
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6559
Składniki
Do saganka dajemy wszystkie składniki na panna cottę. Mieszamy i powoli podgrzewamy. Gotujemy przez około 10 minut na wolnym ogniu aż krem trochę zgęstnieje. Chociaż i tak będzie dość rzadka, stężeje w lodówce. Masę rozlewamy do kokilek i przestudzamy. Potem wkładamy do lodówki na minimum 2-3 godziny Kokilki wyjmujemy z lodówki i wykładamy je do góry dnem. Czekoladę rozpuszczamy na parze wodnej tuż przed podaniem panna cotty. Panna cottę posypujemy wegańskimi ciasteczkami i polewamy lekko ciepłą czekoladą.