Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Wędzone ciasteczka Aryi"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 136
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 118
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 136
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 118
Składniki
Zagotuj wino z miodem, zmniejsz ogień. Dodaj ocet, cynamon i owoce. Ponownie zagotuj, zmniejsz ogień, żeby wino lekko pyrkało. Polewa powinna zmniejszyć objętość o połowę.
Rozwałkuj ciasto na placek o grubości ok. 0,5 cm. Okrągłą foremką do ciastek lub szklanką wytnij placuszki o średnicy 5 cm.
Kładź placuszki na rozgrzanym na patelni oleju (po kilka) i smaż, aż staną się brązowe i chrupiące. Odsącz placuszki z tłuszczu. Ułóż na talerzu i łyżką nakładaj polewę. Posyp orzechami. Czerwony syrop pięknie kontrastuje ze złotym ciastem. Co więcej, nie tylko doda smaku i aromatu, ale nieco zmiękczy ciasteczka.Źródło: Olivia