Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Warkocz drożdżowy z jabłkami"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 293
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5003
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 293
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5003
Składniki
<strong>Przepis przysłała Aleksandra Główka z Chorzowa</strong>
Ciasto: drożdże, cukier, łyżkę mąki i pół szklanki ciepłego mle ka połącz, odstaw do wyrośnięcia. Resztę mąki przesiej, dodaj cukier waniliowy, rozczyn i ciepłe mleko, wyrób. Odstaw do wyroś nięcia.
Farsz: jabłka obierz, pok rój w kostkę. Podlej wodą, dodaj namoczone rodzynki, duś 10 min. Dodaj przyprawy (goździki rozgnieć), ostudź. Ciasto rozwałkuj na pół cm. Ułóż jabłka. Zwiń od dłuższego boku. Przekrój wzdłuż na pół, zapleć warkocz. Odstaw na 10 min. Posmaruj masłem, piecz 40 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie