Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w przygotowaniu, dobre na zimno i na ciepło, w środku same niespodzianki
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 162
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 162
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Składniki
Z ciasta francuskiego powycinać kwadraciki,
Na środku ułożyłam różne kombinacje farszu: jabłuszko pokrojone w koseczkę z rodzynkami, jabłko z czekoladą i sam dżemik. Możliwości jest ogrom, można dać groszkę, morele surowe lub suszone, śliwki, wiśnie co kto ma pod ręką. Owoce świetnie smakują na ciepło w połączeniu z czekoladką... mmmniaaammm
Zwijamy też wg uznania ja zrobiłam rogaliki i paczuszki-sklejam przeciwległe końcówki,
Posmarować roztrzepanym jajkiem z mlekiem i do piekarnika aż się zarumieni. ok 10 min
Warto ciasto ponakłówać widelcem wtedy ładniej wyrośnie.
Smacznego