Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdybym nie wiedziała, że w tym cieście jest kalafior, na pewno bym na to nie wpadła. Nie czuć go w smaku, za to nadaje ciekawą konsystencję. Ciasto jest wilgotne, bardzo mocno czekoladowe z nutą waniliową.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6522
Składniki
Moje brownie piekłam w keksówce 12x30cm. Kalafiora gotujemy na parze aż będzie miękki, czyli ok 15 minut dla niedużych różyczek. Po schłodzeniu rozdrabniamy go blenderem. Czekolady dzielimy na kostki, masło kroimy na mniejsze kawałki i razem podgrzewamy w kąpieli wodnej, aż całość się zupełnie rozpuści. Odstawiamy do wystudzenia. Jajka miksujemy z cukrami. Dodajemy kalafiora, czekolady, kakao, proszek, mąkę i aromat. Aromat dodajcie z ilości zgodnej z opakowaniem (sztucznego dodajemy tylko kilka kropel, naturalnego trzeba nieco więcej). Wszystkie składniki mieszamy. Ciasto wylewamy do natłuszczonej formy i pieczemy w 170 stopniach przez 40 minut. Ciasto zostawiamy co całkowitego ostudzenia. Najlepsze jest po schłodzeniu, podane z kwaśnymi owocami - wiśniami lub malinami.