Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Waflowiec to niezwykle proste ciasto bez pieczenia, a w dodatku nawet nie trzeba przygotowywać spodu czy roztapiać masła! Wafle tortowe przełożone mocno orzechowym kremem stanowią nietypowy deser, który zaskoczy wszystkich. Całość przygotujesz w mniej niż pół godziny. Waflowiec jest idealny dla osób zabieganych i zapracowanych, które mają ochotę na coś słodkiego.
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 21
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85397
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 141
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 178
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 582
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 21
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85397
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 141
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 178
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 582
Składniki
Wszystkie orzechy laskowe (przeznaczone do dekoracji też) umieść na patelni i praż przez 6-8 minut na średnim ogniu, często mieszając. Po upieczeniu włóż je do robota kuchennego i zmiksuj na piasek.
W misce utrzyj masło na puch. W osobnej misce wymieszaj cukier puder i kakao. Dodawaj stopniowo ubite masło na przemian z pastą orzechową, cały czas mieszając.
Dodaj śmietankę i ekstrakt waniliowy. Ubijaj przez kolejne 3-4 minuty lub do uzyskania gładkiej konsystencji. Wmieszaj mielone orzechy laskowe.
Na paterze połóż jeden blat waflowy. Posmaruj go bardzo cienko kremem i przykryj drugim blatem. Powtarzaj aż do wykończenia składników. Pozostałym kremem wysmaruj boki ciasta.
Mielonymi orzechami przeznaczonymi do dekoracji posyp boki i wierzch, dekorując waflowiec. Ciasto wstaw do lodówki na co najmniej 3 godziny, a najlepiej na całą noc, by wafle zmiękły od kremu.