Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, z którym poradzi sobie każdy. Proste w wykonaniu a przy tym nie potrzeba wielu składników. Szczególnie polecam fanom ciast wilgotnych i klejących:)
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20670
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20670
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Składniki
Żurawinę sparz wrzątkiem. Wafelki przy użyciu noża pokrój w średniej wielkości kostkę. Masło utrzyj z cukrem
Przy pomocy miksera utrzyj masło z cukrem na puszystą masę.
Dodawaj powoli po jajku. Dalej ubijaj ciasto mikserem.
Do masy dodaj wiórki, żurawinę i wafelki. Wszystko dokładnie wymieszaj łyżką.
Masę wyłóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 160 stopniach C przez ok. 45 minut.