Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od znajomej i od razu wszyscy pokochali ten placuszek:) Jest orzeźwiający w smaku, ale swój ładunek kaloryczny posiada hehehe.
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 973
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 209
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20987
Składniki
Biszkopt kroimy na 2 części tak by móc go przełożyć masą.Ubijamy kremówkę na sztywno, dodajemy 3 łyżki cukru pudru i miksujemy.Następnie dodajemy sypkie śnieżki i ubijamy.Po ubiciu dodajemy po łyżce serek i dokładnie miksujemy.Gdy mamy gotową masę dodajemy galaretki cytrynowe jak wspomniałam wcześniej rozrobione w 2,5 szklanki wody i już lekko tężejące.Szybko wszystko miksujemy i wylewamy na biszkopt po czy przykrywamy drugim.
Na patelni rozpuszczamy masło z 2 łyżkami cukru pudru i dodajemy wiórki kokosowe. Smażymy na złoty kolor pilnując by się za mocno nie przypiekły bo będą gorzkawe.
Wierzch placka smarujemy dżemem brzoskwiniowym(lub morelowym).Na dżem wykładamy smażone lekko wystudzone wiórki kokosowe.Placuszek najlepiej "przenocować" w lodówce.Smacznego!