Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Urodzinowy torcik dla męża"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 60
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 57
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 60
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 57
Składniki
ok. 45 min. Pieczenie: 20 min.Pełen koszt: ok. 20 zł
Biszkopt: ubij pianę z białek, dodawaj po 1 żółtku, miksując. Dosypuj cukier, miksuj, na koniec dodaj mąkę z proszkiem. Wlej do natłuszczonej tortownicy (26 cm). Piecz 20 min w 170°C.
Masa: śmietanę ubij na sztywno z cukrem pudrem. Do soku z brzoskwiń dodaj żelatynę, wymieszaj, podgrzej, ale nie gotuj. Ostudź i dodaj do śmietany, zmiksuj.
Biszkopt nasącz ponczem, połóż na nim śmietanę. Boki biszkopta obłóż rurkami . Ułóż brzoskwinie (1 odłóż), wylej na nie resztę śmietany (odłóż 1/2 szkl). Wyrównaj, udekoruj brzoskwinią, śmietaną itd.
<strong>Marta Sztabińska z Grajewa</strong>Źródło: Świat kobiety