Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
250g masła ucieramy mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy 200g cukru, jedno opakowanie cukru waniliowego, sól. Ucieramy aż składniki dobrze się połączą. Stopniowo dodajemy jajka, następnie mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia na zmianę z połową mleka. Dobrze zmiksowaną masę wykładamy na natłuszczoną blachę. Odsączone wiśnie rozkładamy na powierzchni ciasta. W garnuszku rozpuszczamy 150g masła, stopniowo dodajemy 150g cukru i opakowanie cukru waniliowego. Mieszamy, aby się nie przypaliło. Gdy masa będzie płynna, zdejmujemy garnuszek z palnika, dodajemy wiórki kokosowe i 3 łyżki mleka. Masę rozkładamy na wiśniach. Pieczemy około 40 min w temp. 180 st.