Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto ucierane zawsze się udaje. Jest wilgotne, puszyste i pysznie smakuje ze wszystkimi owocami. Tym razem przygotowałam je z dodatkiem jabłek i prażonego kokosu, którego aromat roznosił się po całej kuchni. Połączenie okazało się wyjątkowo udane - serdecznie polecam.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 839
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 92
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 543
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 839
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 92
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 543
Składniki
Mąkę, budyń i proszek do pieczenia przesiewamy przez sito. Masło ucieramy mikserem na jasną, puszystą masę. Dodajemy cukier oraz sól i ponownie ucieramy. Gdy cukier zacznie się rozpuszczać, dodajemy po jednym jajku, za każdym razem chwilę ucierając. Następnie porcjami dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i budyniem, miksując do połączenia składników.
Ciasto rozprowadzamy w formie 35x20 cm (może być trochę mniejsza- ciasto będzie wyższe) wyłożonej papierem do pieczenia. Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w "ósemki" (każde jabłko kroimy na ćwiartki, w potem każdą ćwiartkę jeszcze na pół). Pokrojone owoce mieszamy z cynamonem i układamy na cieście.
Blaszkę z ciastem wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy ok. 40 minut.
W tym czasie na patelni umieszczamy masło, cukier i kokos. Podprażamy składniki aż kokos lekko zbrązowieje. Na cieście rozprowadzamy ciepły krokant kokosowy i pozostawiamy do przestudzenia.