Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 860
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 860
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
Składniki
Suszone oraz kandyzowane owoce rozdrobnij, oprósz mąką. Jajka rozbij, żółtka oddziel od białek. Utrzyj je z solą, masłem oraz cukrem i cukrem waniliowym.
Kiedy masa będzie puszysta i jasnokremowa, porcjami domieszaj twaróg. Wsyp kaszkę. Wlej rum. Dobrze wymieszaj. Białka ubij na sztywną pianę. Domieszaj do masy serowej. Wrzuć bakalie, przemieszaj.
Dużą podłużną foremkę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Nałóż do niej przygotowaną masę serową. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 170. Piecz ok. 50 minut. Jeżeli wierzch za mocno będzie się rumienić, przykryj sernik kawałkiem pergaminu.