Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tunel z brzoskwinią i kremem z budyniu"
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14413
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 87
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 228
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 122
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14413
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 87
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 228
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 269
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem i gorącą wodą. Ubij sztywną pianę z białek. Następnie przesiej mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i dodaj do masy z żółtek. Pod koniec wmieszaj pianę.
Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ok. 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 °C. Poczekaj, aż placek lekko ostygnie, przenieś na blat i zdejmij papier do pieczenia.
Formę na keks wyłóż folią aluminiową. W zależności od wielkości formy odkrój prostokąt ciasta, którym potem zamkniesz tunel. Jeden płat ciasta przełóż do formy i posmaruj nutellą.
Wymieszaj mleko z proszkiem budyniowym oraz cukrem i ugotuj budyń. Stale mieszając, wystudź go. Utrzyj miękkie masło i stopniowo połącz z gęstym budyniem. Z kremu odłóż jedną trzecią, a do reszty dodaj 3 łyżki zaparzonej kawy.
Na ciasto w formie wyłóż krem kawowy, poukładaj odcedzone brzoskwinie i wyłóż większą część jasnego kremu. Połóż na kremie drugi płat ciasta i dociśnij. Wstaw do lodówki, po wyjęciu zdejmij folię. Posmaruj resztą kremu, posyp migdałami.
Czas przygotowania: 60 minut
Cena porcji: ok. 6,5 zł. Kalorie: porcja 295 kcalŹródło: Na żywo