Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Trzywarstwowy tort lodowy"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2107
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2107
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 957
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 204
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20973
Składniki
Formę do tortów wyłóż papierem. Zmiksuj ciastka z masłem, wylep dno tortownicy, starannie dociskając masę.
Zblenduj truskawki na gęsty mus. Jeżeli będzie zbyt rzadki, zagęść go ubitym mascarpone. Wyłóż warstwę na spód, wstaw do zamrażarki, żeby się ściął.
Zmiksuj ricottę i cukier puder na gładki, lśniący krem, dodaj odrobinę zapachu waniliowego. Wyłóż na truskawkową warstwę i ponownie wstaw do zamrażarki.
Do mascarpone dodaj miód i kakao. Zmiksuj, wyłóż na wierzch, jako ostatnią warstwę. Udekoruj kawałkami truskawek i polej sosem czekoladowym.Źródło: Olivia