Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny prosty, letni deser z truskawkami:).
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8781
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 452
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8781
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 196
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 452
Składniki
Truskawki pozbawiamy szypułek, kroimy na kawałki.
Śmietankę ubijamy wraz z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy mascarpone, miksujemy krótko do połączenia składników.
W pucharkach układamy warstwowo masę serowo-śmietanową, truskawki i pokruszone bezy, następnie znowu masę, truskawki, bezy i tak do wyczerpania składników. Dekorujemy truskawkami, bezą, posypką i liśćmi mięty.