Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, pyszne, z lekką masą serowo-śmietankową, teraz z truskawkami a później z każdym dowolnym owocem :))) U mnie biszkopt jest jaśniejszy z braku odpowiedniej ilości kakao :))
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 168
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 110
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 168
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 217
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę dodać stopniowo cukier i ubijać dalej aż piana będzie błyszcząca, następnie dodać po jednym żółtku, obie mąki z proszkiem, wodę i kakao. Piec 30 min. w tem. 170C .
Masa: ser utrzeć na jednolitą masę, dodać ubitą z cukrem pudrem śmietankę. Do masy dodać wystudzoną galaretkę pina coladę rozpuszczona w 1 szkl. wody. Masę wyłożyć na wystudzony biszkopt, poukładać truskawki i zalać tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi 0,75l. wody. Włożyć do lodówki. Najlepsze drugiego dnia. Smacznego :)))