Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjna pascha"
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 741
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 160
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 39
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 24
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 741
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 160
Składniki
Mleko połącz ze śmietaną, cukrem zwykłym i waniliowym oraz jajkami.
Całość pozostaw na małym ogniu. Gotuj 5-7 minut, stale mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego sera.
Przy pomocy blendera zmiksuj masło z przygotowaną masą.
Na koniec dodaj bakalie oraz sok z cytryny i przelej do wysokiego naczynia.
Schłodź paschę w lodówce, po czym udekoruj ją wedle uznania.
40 min.
Stopień trudności: łatwe
Kalorie: 380
<strong>Urszula Świeca z Hrubieszowa</strong>Źródło: Super TV