Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto na Wielkanocny stół.
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 7
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 7
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z połową cukru, wbić jajka, dosypać resztę cukru i utrzeć na gładko. Następnie wlać ciepłe mleko, roztopione przestudzone masło i dokładnie wyrobić.
Przykryć ściereczką i odstawić na 8 godzin. Po tym czasie wsypać mąkę, cukier waniliowy i jak chcemy to możemy dodać bakalie.
Dokładnie wymieszać, przełożyć do przygotowanej formy z kominkiem. Włożyć do ciepłego piekarnika i przy otwartych drzwiczkach trzymać ciasto przez 20 minut.
Następnie zamknąć piekarnik i piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut, dla pewności sprawdzić patyczkiem. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu posypać cukrem pudrem.