Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik wyszedł pyszny,wersja dla dzieci bez alkoholu.Bardzo polecam:)
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 20
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 77
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 86
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 73
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 20
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 77
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 86
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 73
Składniki
Mleko zagotować z cukrem.Na gotujące wsypywać stopniowo kaszkę ciągle mieszając by nie zrobiły się grudki. Do gorącej dac kostkę masła i dobrze wymieszać. Podzielić na dwie części.Do wystudzonej pierwszej części dać sok z cytryny,otartą skórkę i ajerkoniak.Zmiksować. Na spód kwadratowej tortownicy wyłożyć biszkopty oraz pierwszą masę. Na masę wyłożyć drugą warstwę biszkoptów.
Do drugiej masy wlać likier kawowy i zmiksować. Masę wyłożyć na drugą warstwę biszkoptów i dać do lodówki by masy stężały.
Na wierzch ułożyć całe winogrona i zalać dobrze tężejącymi galaretkami rozpuszczonymi w 700ml wody. Dać do lodówki najlepiej na noc.
Smacznego życzę!