Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort z masą kawową i czekoladą"
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 74
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 74
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 205
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Składniki
Białka ubij na sztywno. Dodaj żółtka, cukier, obie mąki, proszek. Wymieszaj. Piecz biszkopt 40 minut w temperaturze 180° C. Ostudź ciasto, przekrój na trzy krążki.
Z mleka, cukru, proszku budyniowego ugotuj budyń. Zimny budyń zmiksuj z masłem i cukrem pudrem. Połowę kremu wymieszaj ze stopioną czekoladą. Do drugiej części wciśnij sok z cytryny. Wymieszaj.
Krążki ciasta smaruj powidłami, kremem czekoladowym, wierzch i boki posmaruj kremem cytrynowym. Udekoruj.Źródło: Dobry Tydzień