Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort z masą budyniową"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Proszek budyniowy wymieszaj z cukrem, kawą i szklanką mleka. Pozostałe mleko zagotuj. Wlej rozrobiony budyń. Gotuj, dalej ciągle mieszając, aż masa zgęstnieje.
Przełóż ją do miseczki. Przykryj folią spożywczą. Odstaw do wystudzenia. Zimną masę budyniową utrzyj z masłem oraz pokruszoną chałwą.
Blaty czekoladowe przełóż przygotowanym kremem. Wcześniej możesz je skropić ponczem z mocnego naparu kawy i odrobiny wiśniówki.
Posmaruj także wierzch i boki ciasta. Wstaw do lodówki na 3 godziny. Przed podaniem tort posmaruj bitą śmietaną i udekoruj posiekaną czekoladą oraz ziarenkami kawy.Źródło: Naj