Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort z gruszkami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Składniki
Mąki przesiej. Jajka umyj, osusz, oddziel białka od żółtek. Ubij białka. Pod koniec, gdy będą sztywne, dodaj cukier i po jednym żółtku. Wsyp mąkę, wymieszaj. Wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia, piecz 45 minut w temp. 180°C.
Gruszki obierz, wyjmij gniazda nasienne. Pokrój w kostkę, ugotuj z cukrem pudrem. Ostudź, zmiksuj. Żelatynę namocz, dodaj do masy gruszkowej, wstaw na pół godziny do lodówki. Biszkopt przetnij w poprzek. Spodni placek posmaruj kremem gruszkowym, odstaw do lodówki, by stężał.
Ciasto wyjmij, nałóż drugi placek. Puszki z mlekiem skondensowanym zalej wodą, gotuj dwie godziny pod przykryciem. Ostudź. Masę kajmakową utrzyj z masłem. Włóż do szprycy, udekoruj według upodobania. Ozdób orzechami pistacjowymi i migdałami.
CZAS: około 3,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień