Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort urodzinowy dla dziewczynki, miłośniczki koni. Tort z kremem stracciatella, nasączony frużeliną z czerwonej porzeczki.Tort z ozdobami z masy plastycznej i posypką cukrową, Tort zrobiłam 2 lata temu dla wnuczki mojego brata.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1029
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1029
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 110
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
biszkopt- Biała ubić ze szczyptą soli potem cukrem. Następnie dodawać po 1 żółtku i ubić. Przesiewać mąki z proszkiem i już mieszać łopatką. Na koniec dodać olej, delikatnie wymieszać i przelać do tortownicy 25 cm. Piec ok.25-30 min.Po przestygnięciu przekroić na trzy blaty.
Spód biszkoptu, ułożyć w blaszce i nasączyć frużeliną.
krem stracciatella-Żelatynę rozpuścić we wrzątku i schłodzić do letniego.Zimną śmietanki ubić z pudrem i fixem. Dodawać porcjami serek, i zmiksować.Na koniec krótko zmiksować z żelatyną.Dodać tartą czekoladę i szybko wmieszać. Zaraz wyłożyć 1/2 na biszkopt w blaszce.
Włożyć następny krążek biszkoptu i resztę kremu. Przykryć górą biszkoptu i całość schłodzić parę godzin w lodówce.
Po schłodzeniu zdjąć zabezpieczenia.
tynk-Miękkie masło zmiksować z pudrem na puch. Dodać troszku olejku, zmiksować.Posmarować połową cały tort.
Boki tortu obkleić cukiereczkami.
Resztę tynku zafarbować na zielono, jadalnym barwnikiem. Za pomocą woreczka cukierniczego z tylką,zrobić rozetki na górze tortu.
Dekoracje zrobić wcześniej z gotowej masy plastycznej.
Ułożyć na górze, koniki i kwiatki i napis. Tort przechowywać w lodówce. Kroić ciepłym i ostrym nożem.