Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort szampański"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 318
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5022
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 318
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5022
Składniki
Biszkopt: białka ubij z cukrem i żółtkami. Wsyp mąkę i kakao, wymieszaj. Piecz 40 min w 170°C (blacha 20 na 36 cm).
Krem: żelatynę namocz w 2 łyżkach zimnej wody. Zalej 1/4 szklanki wrzącej wody, rozpuść. Banany zmiksuj z sokiem z cytryny. Kremówkę ubij z cukrem pudrem, musem bananowym i żelatyną.
Z biszkoptu wykrój kształt butelki, przekrój na dwa placki. Spód nasącz połową nektaru. Ułóż plasterki bananów, skrop sokiem z cytryny. Posmaruj kremem, ułóż biszkopt, nasącz nektarem. Schłodź.
Kremówkę, cukier puder i serek ubij. Żelatynę namocz w łyżce zimnej wody, rozpuść w 1/4 szklanki wrzącej wody. Ostudź. Mieszając, wlej do masy serkowej. Podziel na tyle porcji, ilu chcesz użyć barwników (każdą dobrze zmiksuj z wybranym barwnikiem). Na torcie narysuj kontury butelki szampana, udekoruj kolorowymi masami. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie