Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 916
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 28
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 916
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Na biszkopt:oddzielic żółtka od białek,.Białka ubic na sztywną terzepaczką lub mikseram . Do ubitej piany dodawac stopniowo cukier i żółtka.Ubijac dalej aż cukier się rozpuści.Mąke wymieszac z proszkiem do pieczenia ,wsypac przez sitko do masy jajecznej i lekko wymieszac.Ciasto wlać do tortownicy o średnicy 26 cm. Piec okolo 45 minutw piekarniku nagrzanym do 160 stopni.Wyjąć , ostudzić,przekroic w poziomo na dwa blaty .Składniki na poncz wymieszać, połową nasączyć dolny blat.Rozłożyc na nim 1/3kremówki, nastepnie połowe pokrojonych ananasów, przykryc drugim blatem i nasączyc go ponczem .Wierzch i boki tortu posmarowac resztą smietany .Wierzch udekorowac resztą ananasówi cząstakami kiwi.Boki tortu oblażyć podłużnymi biszkoptami .Torto można dekoracyjnie przewiązac wstążką.