Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik w odświętnej szacie. Dla dzieci dorosłych.
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1799
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1735
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 487
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1799
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 396
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1735
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 487
Składniki
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem połowy cukru. Ser, żółtka, śmietanę, pozostały cukier, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, ajerkoniak umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać. Dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 1 godzinę 40 min. Studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony sernik przełożyć na półmisek. Najlepiej przyłożyć półmisek do tortownicy i odwrócić do góry dnem. Zdjąć papier. Sernik zostawić w lodówce najlepiej na całą noc. W małej ilości wrzątku rozpuścić żelatynę i do przestudzonej dodać ajerkoniak. Śmietanę zagotować z cukrem. Gotować kilka minut, aż stanie się przeźroczysta. Wystudzić. Dodawać porcjami masło roślinne i ucierać. Częścią kremu posmarować wierzch sernika. Pozostały krem przełożyć do rękawa cukierniczego i zrobić wałeczek tak, żeby był dość szczelny. Na środek wylać tężejącą żelatynę z ajerkoniakiem. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego.