Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszny malinowo-śmietankowy dla najmłodszych
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 575
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1529
Składniki
biszkopty upiec (każdy z pięciu jaj), przekroić na połowę, skropić cukrem waniliowym rozpuszczonym w pół szklanki wody. Śmietanę roślinną ubić na sztywno, dodać syropu malinowego i barwnik czerwony (ja dałam 3 barwniki, wyszło różowe, na czerwone trzeba więcej. Biszkopty przekładać masą malionow-śmietankową, wykrajać na elementy do cieżarowki, obtoczyć masą z zewnątrz. Z andrutów wyciąć szyby i lusterka. Z toffifee zrobić światła. Z ciastek czekoladowych koła. Wyładować na ciężarówkę towar "piankowy i zelowy". Smacznego !!
ps. śmietana roslinna dłużej trzyma, nie rozwadnia się jak zwykla.