Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort kremowo-owocowy"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 57
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 94
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 277
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 cukru. Żółtka utrzyj z resztą cukru. Masy połącz i wymieszaj z mąką i letnim masłem. Tortownicę natłuść, wysyp mąką, wlej ciasto. Piecz w 170°C ok. 45 min. Ciasto pokrój na blaty. Przełóż dżemem.
Z budyniu, mleka i cukru ugotuj krem. Schłodź, ubijaj, dodając miękkie masło. Kremem pokryj wierzch tortu. Schłodź. Przed podaniem udekoruj.Źródło: Świat kobiety