Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kokos, karmel uwielbiam.... nikt nie oprze się ,każdy chce go spróbować ....poważnie :-)
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 702
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 430
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 122
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 702
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 430
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 763
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 122
Składniki
Z 750 ml mleka gotujemy 500ml, w pozostałym mleku mieszamy budynie, wlewamy do gotującego się mleka. Chwile gotujemy i studzimy.
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę , Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Mąkę, proszek budyniowy, proszek do pieczenia, kakao przesiewamy i dodajemy do masy jajecznej na przemian z ubitymi białkami. Ciasto wylewamy na wysmarowaną tortownicę o średnicy 24. Pieczemy w temp. 180 stopni około 30 minut, studzimy. Przekrawamy na 3 blaty. Ucieramy margarynę wraz z cukrem na puszystą masę, dodajemy przestudzony budyń, dodajemy parę kropel aromatu. Biszkopt nasączamy przegotowaną wodą z cytryną. Przekłądamy masą budyniową. Smarujemy wierzch i boki. Na patelni rozgrzewamy pół kostki margaryny z 3 łyżkami cukru, wsypujemy kokos, prażymy go na złoty kolor. Gorący wysypujemy na tort. Schładzamy -najlepiej na noc. I już gotowy :-)