Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tort kawowy po włosku"
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 52
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 295
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 52
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2947
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 295
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 52
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 80
Składniki
Czas przygotowania: 20 minut (bez czasu chłodzenia). 1 porcja: 475 kcal. Cena porcji: 2 zł
Żelatynę namocz, odstaw, by spęczniała. Twaróg wymieszaj z mascarpone oraz likierem migdałowym, cukrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuść, podgrzewając. Ostrożnie wymieszaj z masą serową. Ubij na sztywno 20 dag śmietany, połącz z masą serową.
Kawę wymieszaj z likierem kawowym. Skrop biszkopciki. Ułóż z nich 3 warstwy, przekładając je kremem. Schładzaj 4 godziny. Pozostałą śmietanę ubij.
Tort wyjmij z tortownicy. Posmaruj bitą śmietaną. Schładzaj jeszcze 30 minut. Krótko przed podaniem oprósz tort kakao i ew. udekoruj owocami.Źródło: Tina