Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort hiszpański"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Ubij białka, dodaj resztę składników i upiecz biszkopt. Wymieszaj ponczu i nasącz zimny biszkopt. Zmiel orzechy. Utrzyj masło, ucierając, dodaj orzechy i pozostałe masy. Na koniec wsyp bezy i wymieszaj.
Rozłóż masę na biszkopcie. Wierzch i boki tortu posyp grubo posiekanymi orzechami. Stop czekoladę razem ze śmietaną. Polej tort, posyp go bezami. Wstaw do lodówki na noc.
<strong>Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie