Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli słynnego kota...Mój synek do nich należy..
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1040
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 237
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1040
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 237
Składniki
Biszkopt kakaowy kroimy na pół
Ubijamy białka na sztywna pianę dodajemy cukier i ubijamy jeszcze chwilke dokładamy proszek ,kokos ,mąki i delikatnie mieszamy.pieczemy w tortownicy 24 cm około 35 minut w 150 stopniach
Całe jajka ubijamy z cukrem w kapieli wodnej około 25 minut,następnie zestawiamy na bok dokładamy czekolade starta na tarce i cappuccino,mieszamy i studzimy.Ucieramy margarynę i dokładamy stopniowo przestudzoną masę.Odkładamy na bok dwie łyżki masy aby wyrównać potem wierzch tortu.
Składamy torta; biszkopt kakaowy- połowa masy-wkład kokosowy-reszta masy-biszkopt kakaowy.
Pozostawioną masą równamy wierzch i boki tortu. Masę cukrowa żółtą cienko wałkujemy i pokrywamy całość tortu.
z białej masy wycinamy kości oraz kontury garfielda. Barwniki spozywcze w proszku rozrobic z odrobinką wody i pędzlem pomalować wyciętego garfielda,oczy są wycięte osobno i naklejone dla ułatwienia malowania...
Z resztek masy żółtej wycięłam imię solenizanta...