Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tort czekoladowy z masą twarogową"
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 130
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5381
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6558
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 130
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5381
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6558
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem, połącz z żółtkami. Obie mąki wymieszaj z kakao i proszkiem, wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem. Piecz 40 minut w temp.175 st. Ciasto wystudź i rozetnij na 3 placki.
Żelatynę namocz i rozpuść, podgrzewając. Śmietanę ubij, połącz z żelatyną. Twaróg utrzyj z cukrem pudrem. Domieszaj wiórki i tężejącą śmietanę.
Placki przełóż kremem. Wstaw do lodówki na 3–4 godziny. Tort udekoruj np. polewą czekoladową i wiórkami.Źródło: Tina