Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ladny i latwy do zrobienai,zapraszam na filmik w którym wszystko jest dokladnie pokazane.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1005
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 42
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1005
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
Pieczemy spód tortu w keksówce.Jajka,cukier i wanilie ubijamy na puszysta mase.Dodajemy mleko i olej i dalej ubijamy.Nastepnie wsypujemy make z kakao i pr.do pieczenia-przesiane!Krótko miezsamy do polaczenia skladników.Wylewamy do keksówki i pieczemygóa/dól przez ok.40 min.175 stopni.
Nastepnie przestudzone ciasto kroimy na trzy czesci.Mozemy je nasaczyc mlekiem,herbata lub sokiem.
Krem: Smietanke ubijamy z cukrem i wanilia,dodajemy mascarpone i ubijamy krótko dalej.Dodajemy 2 lyzki kakao gorzkiego,zamieszac i gotowe. Blaty przekladamy kremem ,mozemy ulozyc owoce -ja dalam na spód banany. Górna czesc tortu posypujemy pokruszonym biszkoptem ,sluzy jako ziemia.Do okola przyklejamy kremem batoniki.Dekorujemy,na koncu cala donicze zwiazalam tasiemka. Tort stal dwa dni w lodówce i byl WYSMIENITY!!!!
Zapraszam na mój YouTube kanal Slodki Smak Pasji po wiecej inspiracji!