Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort czekoladowo-miętowy"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2118
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2118
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 966
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 205
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20980
Składniki
W rondelku roztop margarynę. Dodaj posiekaną czekoladę i kakao i mieszaj, aż się rozpuści. Wystudź. Mąkę wymieszaj z sodą i proszkiem. Do miski wbij jajka, wsyp oba cukry, zmiksuj. Wciąż miksując dodaj zawartość rondelka. Na koniec dodaj śmietanę na przemian z suchymi składnikami, delikatnie mieszając je łyżką. Ciasto przelej do do tortownicy. Piecz 40-50 min w temperaturze 180°C. Gdy wystygnie, przekrój na 4 blaty. 2. Galaretki rozpuść w 100 ml wrzącej wody. Przestudź. Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec powoli wlewając galaretkę i aromat lub likier miętowy. Odstaw, by masa lekko stężała. 3. Pierwszy, drugi oraz trzeci blat ciasta posmaruj częścią kremu i ułóż jeden na drugim. Przykryj ostatnim kawałkiem ciasta. Wierzch i boki tortu posmaruj pozostałym kremem. Wierzch posyp wiórkami i startą czekoladą.
60 minut. Porcja: 550 kilokalorii.Źródło: Świat i Ludzie