Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 137
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 137
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Składniki
Białka ubić na sztywno,wsypać cukier i dalej ubijać.Następni dodawać po jednym żółtku i po łyżce mąki,cały czas mieszając.Na koniec wlać ocet,wymieszać.Upiec biszkopt w średniej tortownicy w temperaturze 180 stopni celciusza.Wystudzić i pokroić na 3 krążki.
mleko,cukier,kakao i ćwierć kostki masła zagotować mieszając,następni ostudzić.Galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody.Pozostałe masło utrzeć na puch,dodawać żółtka i po łyżce masy kakaowej.Nadal ucierając powoli wlewać ostudzoną,ale płyną galaretkę i wódkę.Rodzynki sparzyć i osączyć,obrane migdały i orzechy posiekać,wymieszać z kremem.Krążki biszkoptu przełożyć masą.
Składniki polewy podgrzać w rondelku mieszając.Oblać tort polewą i dowolni udekorować.